ماشین لباسشویی یکی از مهمترین وسایل خانه و آشپزخانه است که نقش پر رنگی در سلامت و بهداشت تمام اعضای خانواده دارد. شما میتوانید انواع کفش و لباسها، لحاف و پتو، حوله و سایر پارچهها را به خوبی با ماشین لباسشویی شستشو دهید. این دستگاه فوقالعاده، توانایی حذف تمام کثیفی و آلودگیها را دارد و همراه سلامت خانواده میباشد. نکتهای وجود دارد و آن هم این است که این دستگاه به دلیل اینکه در معرض انواع آلودگیها و ذرات کثیفی میباشد که بر روی سطوح پارچهها و لباسهای کثیف قرار دارد، در اغلب مواقع میتواند انواع باکتریها و آلودگیهای خطرناک را در خود نگه دارد. ممکن است با خود بگویید که ماشین لباسشویی غالبا با درجه حرارتهای بالا فرایند شستشو را انجام میدهد بنابراین احتمال ایجاد عوامل بیماریزا و خطرناک بسیار پایین است. این موضوع در کوتاه مدت ممکن است درست باشد، اما در بلند مدت این چنین نیست.
به مرور زمان و با شستشوهای متعدد، میزان اندکی که از آلودگیهای لباسها در فرایند شستشو باقی میماند، با یکدیگر ترکیب میشود و آرام آرام حجم آنها بیشتر میشود. علاوه بر این، در حین فرایند شستشوی لباسها، املاح سنگین مانند ذرات حل نشدهی مایع لباسشویی و ذرات سنگین آب مانند گچ، به مرور زمان انباشته میشوند و منجر به بسته شدن لولهها و مجاری آب رسانی دستگاه میشوند. بنابراین برای سلامت خود و اعضای خانواده و همچنین افزایش بازدهی و طول عمر دستگاه، لازم است هر از گاهی قسمتهای مختلف ماشین لباسشویی خود را پاکسازی کنید.
با ما همراه باشید تا در ادامهی این محتوا به به نحوهی پاکسازی کامل ماشین لباسشویی بپردازیم.
بسیاری از افراد این سوال را دارند که چرا پاکیزگی ماشین لباسشویی از اهمیت بالایی برخوردار است؟ اهمیت این موضوع از دو دیدگاه قابل بررسی میباشد:
افراد خانواده از خردسال تا کهنسال، نیازهای متفاوتی دارند. شرایط سلامتی مختلف افراد منجر میشود تا حساسیت این مساله برای هر فرد متفاوت باشد. به طور کلی، سیستم ایمنی خردسالان و سالمندان، نسبت به سایر افراد پایینتر بوده و نیاز بیشتری به مراقبتهای بهداشتی دارند. افرادی که دارای حساسیتهای پوستی هستند نیز باید در رابطه با پاکیزگی لباسهایشان احتیاط کنند. این افراد باید علاوه بر پاکیزگی محفظهی لباسشویی، تکنیکهای شستشو با لباسشویی برای پوست حساس را نیز بدانند و از آنها استفاده نمایند.
برای درک این موضوع، سناریویی را در نظر بگیرید؛ پس از انجام مراحل شستشو و خاموشی دستگاه، ممکن است برای مدتی فراموش کنید که لباسها را از دستگاه خارج کنید. تجمع لباسهای خیس که در محیطی گرم و مرطوب و تاریک قرار دارند، مکان مناسبی برای رشد قارچ و باکتری میباشد. در سناریویی دیگر، فرض کنید که لباسها را بلافاصله پس از اتمام فرایند شستشو از دستگاه خارج کردید اما درب دستگاه را بدون اینکه محفظه کاملا خشک شود، میبندید.
در هر دو سناریو، جدارهی محفظهی ماشین لباسشویی در معرض آلودگیهای بیماریزا قرار میگیرد و در شستشوهای بعدی، به لباسها منتقل میشود. علاوه بر آلودگی، بوی نامطبوعی که بر اثر رطوبت و فعل و انفعالات باکتری و کپک در محفظه ایجاد میشود معظل بسیار مهمی است که در صورت بیدقتی و عدم توجه به پاکیزگی محفظهی ماشین لباسشویی به وجود میآید.
با توجه به مواردی که گفتیم تصور کنید که در صورت بروز این مشکلات، افراد گروههای فوق با چه موارد حادی میتوانند روبه رو شوند. بنابراین نحوهی شستشوی صحیح لباسها با ماشین لباسشویی به نحوی که بهداشت و تمیزی آنها در بالاترین حالت ممکن باشد، از اهمیت فوقالعاده بالایی برخوردار است. این موضوع، نه تنها برای افراد گروههای ذکر شده، بلکه برای همگان امری حیاتی و مهم بشمار میآید.
رسوبات و املاح سنگین موجود در آب که بخش عمدهی آنها را کلسیم کربنات تشکیل میدهد، منجر به پدید آمدن گچ در آب میشود. گچ میتواند خواص فیزیکی و شیمیایی آب را تغییر دهد و باعث افزایش سختی آن شود. هرچه میزان املاح سنگین نظیر گچ در آب افزایش یابد، سختی آب نیز افزایش میابد. اما این موضوع چه تاثیراتی دارد؟ رسوب گذاری املاح سنگین در هر سیستمی که آب و مایعات در آن جریان دارد زیان بار است و منجر به کاهش عملکرد و بازدهی سیستم میشود. این موضوع به قدری جدی است که در طولانی مدت میتواند منجر به خرابی و آسیب دائمی سیستم شود.
ماشین لباسشویی دارای لولهها و خطوط آب رسانی متعددی میباشد که وظایف آنها رساندن آب و مواد شوینده به درام دستگاه جهت شستشوی لباسها میباشد. گرفتگی لولههای آبرسان ماشین لباسشویی منجر به کاهش سرعت و کیفیت فرایند شستشو میشود. آیا تا به حال تجربهی کار با ماشین لباسشویی به مدت بیش از پنج سال را داشتهاید؟ اگر پاسختان مثبت است، مطمئنا متوجه کاهش سرعت چشمگیر لباسشویی خود در گذر سالها شدهاید.
دلیل این امر، افزایش میزان رسوبات داخل لولهها و کاهش سطوح داخلی لولههای آبرسان شده است. در نتیجهی این اتفاق دستگاه برای آب رسانی مناسب و کافی برای فرایند شستشو به زمان بیشتری برای انتقال آب و مواد شوینده دارد. به همین دلیل، یک فرایند شستشوی سریع ۲۰ دقیقهای پس از چند سال، بیش از ۳۰ دقیقه طول خواهد کشید. این افزایش مدت زمان شستشو به معنای افزایش مصرف برق نیز خواهد بود.
بنابراین برای حفظ بازدهی و کارکرد صحیح ماشین لباسشویی، باید لولههای آبرسان و سایر قسمتهای ماشین لباسشویی به خوبی پاکسازی شوند. در ادامهی این مطلب به آموزش نحوهی شستشوی محفظهی داخلی و سایر قسمتهای ماشین لباسشویی خواهیم پرداخت.
برای اینکه بتوانید فرایند پاکسازی قسمتهای مختلف لباسشویی را شروع کنید، باید مواد زیر را تهیه نمایید. این مواد سادهترین و بهترین راهکار برای شستشوی کامل و با کیفیت ماشین لباسشویی هستند که علاوه بر حذف آلودگی و باکتری و قارچهای بیماریزا، در حذف رسوباتی که در قسمتهای مختلف لباسشویی قرار دارند، کمک به سزایی میکنند. علاوه بر این، دسترسی به این مواد فوقالعاده ساده بوده و هزینهی چندانی ندارند. شما با استفاده از این مواد میتوانید به سادگی هرچه تمامتر لباسشویی خود را پاکسازی کنید.
پاککنندههای مورد استفاده برای پاکسازی تمام نواحی داخلی ماشین لباسشویی عبارتند از:
سرکه یک پاککننده و ضدعفونیکنندهی طبیعی میباشد که به دلیل خواص فیزیکی و شیمیایی که دارد میتوانند کلیهی عوامل بیماریزای خطرناک را از بین ببرد. علاوه بر این، ترکیبات شیمیایی سرکه قابلیت نفوذ به ذرات گچ، و از بین بردن آنها را دارد. بنابراین سرکه یک راه حل فوق العاده برای پاکسازی تمام قسمتهای ماشین لباسشویی میباشد.
جوش شیرین همانند سرکه یک پاککنندهی طبیعی و بینظیر میباشد که ترکیب آن با سرکه منجر به ساخت یک پاککننده و ضدعفونیکنندهی فوقالعاده قدرتمند میشود که هیچ چیز جلودار آن نخواهد بود. اهمیتی ندارد که ذرات آلودگی و املاح سنگین چقدر قدمت داشته باشند؛ ترکیب معجزه آسای سرکه و جوش شیرین به سادگی تمام آنها را از بین میبرد.
برای استفاده از سرکه جهت تمیزکاری قسمتهای داخلی لباسشویی مراحل زیر را دنبال کنید:
۱- ابتدا از خالی بودن ماشین لباسشویی خود اطمینان حاصل نمایید.
۲- به میزان ۲ پیمانه مایع شوینده، سرکه را داخل محفظهی نگهدارندهی مایع لباسشویی بریزید سپس درب دستگاه را ببندید.
۳- لباسشویی را روی طولانیترین برنامهی شستشوی قرار داده و دستگاه را روشن کنید.
۴- آب داغ به همراه سرکه، تمامی میکروبها و قارچها را از بین میبرند؛ به علاوه، رسوبات و داخل سیستم آب رسانی لباسشویی با این روش از بین میروند.
۵- هنگامی که چرخهی شستشو به اتمام رسید داخل محفظه را با یک اسفنج یا یک پارچهی نو، تمیز کنید و اگر لکه و یا مقداری گچ روی درام مشاهده کردید، مقداری جوش شیرین و آب را به اندازهی مساوی با یکدیگر ترکیب کنید تا خمیری حاصل شود. این خمیر را روی نواحی حامل جرم قرار دهید و با یک برس و یا اسفنج تمیز شستشو دهید.
۶- جهت تکمیل فرایند پاکسازی لباسشویی با استفاده از سرکه، یک دور دیگر لباسشویی را روی طولانیترین برنامهی شستشو قرار دهد تا باقیماندهی هر نوع جرم و املاح سنگین و حتی مواد شوینده را شستشو دهد.
۷- در انتهای این فرایند، ماشین لباسشویی شما کاملا تمیز و ضدعفونی شده و آمادهی پاسخگویی به نیازهای شما و سایر اعضای خانواده میباشد.
برای استفاده از جوش شیرین جهت تمیزکاری نواحی داخلی لباسشویی مراحل زیر را دنبال کنید:
۱- ابتدا از خالی بودن لباسشویی اطمینان حاصل نمایید.
۲- مقداری جوش شیرین را با میزان مناسبی از آب ترکیب کرده و روی تمام قسمتهای درام لباسشویی قرار دهید. مقداری دیگر از این خمیر را داخل محفظهی نگهدارندهی مایع لباسشویی بریزید.
۳- حال با یک برس یا یک اسفنج کاملا تمیز، تمام جدارههای درام را تمیز کنید و پس این کار اجازه دهید تا خمیر به مدت ۲۵ دقیقه روی سطح درام باقی بمانند. این موضوع به پاکسازی عمیق رسوبات و آلودگیها کمک فوقالعادهای میکند.
۴- پس از گذشت مدت زمان ذکر شده، درب دستگاه را ببندید و کاملترین برنامهی شستشوی لباسها را انتخاب کنید تا جوش شیرین با آب و درجه حرارت بالا به خوبی تمامی منافذ را شستشو دهد.
۵- در صورت نیاز، میتوانید مراحل فوق را مجددا انجام دهید تا درام و سیستم آب رسانی لباسشویی به طور کامل تمیز شوند.
۱- حتما سالی یکبار به پاکسازی ماشین لباسشویی خود اقدام نمایید تا از تجمع آلودگیها و رسوبات گچی در محفظهی شستشو و سیستم آب رسانی لباسشویی جلوگیری شود. این موضوع به بازدهی و شستشوی موثر لباسها نیز کمک میکند.
۲- محفظه نگهدارندهی مایع لباسشویی را هر دو ماه یکبار به طور کامل از دستگاه خارج کنید و با آب گرم شستشو دهید. گاهی اوقات مایع لباسشویی به طور کامل مورد استفاده قرار نمیگیرد و در این محفظه باقی میماند. تجمع مایع لباسشویی در این محفظه، یکی از مواردی است که در افزایش احتمال رسوب گذاری ماشین لباسشویی موثر است. بنابراین شستشوی مرتب این قسمت را فراموش نکنید.
۳- سرکه و جوش شیرین هر دو بهترین گزینههای موجود برای حذف بوی نامطبوع محفظهی درام میباشند. این دو ماده با خاصیت میکروب کشی بالا، ضمن حذف تمام آلودگیها، بوی نامطبوع محفظهی درام را نیز از بین میبرند.
با توجه به کلیه مواردی که در رابطه با پاکسازی محفظهی درام و سیستم آب رسانی ماشین لباسشویی گفته شد، لزوم و اهمیت اینکار بر کسی دیگر پوشیده نیست. همواره در نظر داشته باشید، با گذشت زمان کف ناشی از مواد شوینده، کثیفی و آلودگیهای لباسها و سختی آب که بر اثر املاح سنگین موجود در آن به وجود میآیند، منجر به آلودگی محفظهی درام و سیستم آب رسانی لباسشویی میشوند. با این وجود شما میتوانید به راحتی با روشهای سادهای چون استفاده از جوش شیرین و سرکه، به طور کامل به پاکسازی لباسشویی خود بپردازید. با پاکسازی و مراقبت مستمر از لباسشویی خود، میتوانید از شستشوی کامل و بی عیب و نقص دستگاه و تمیز و پاک بودن لباسهای خود همیشه مطمئن باشید.